8 neuveriteľných faktov o vitamíne C z ruže šípovej!

31.05.2016 17:41

Predstavujem vám najlepší vitamín C v Európe , podľa názorov mnohých autorít,  obohatený o neporovnateľný kolagén. 

1. fakt - človek je jedným z mála cicavcov na našej planéte, ktorého organizmus si v pečeni nevytvára vitamín C.

Vitamín C je najdôležitejší z vitamínov, ktoré  prijímame z potravy. Prečo? Pretože hrá prvoplánovú úlohu v procese tvorby telesného kolagénu - bielkoviny mladosti a hlavnej zložky spojivového tkaniva. Bohužiaľ, náš organizmus nedokáže si ho vytvoriť sám. Stačí trochu stresu, únavy, nevyváženej stravy, liekov a naše požiadavky na túto látku rastú.

 

2. fakt - vitamín C robí zázraky?

Niektorí ho nazývajú multifunkčným elixírom. V prírodnej medicíne sa hovorí, že je liekom na všetky choroby - od osýpok po AIDS. To je veľmi radikálne tvrdenie, ale vieme jedno - dokáže v našom organizme urobiť veľa dobrého.

- prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému

- stimuluje procesy kolagenogenézy, čoho dôsledkom je zabezpečenie správnej funkcie ciev, kože, ďasien a zubov, tiež kosťí a kĺbob

- prispieva k udržiavaniu správneho energetického metabolizmu

- pomáha správnemu fungovaniu nervovej sústavy

- pomáha udžiavaniu správnych psychologických funkcií

- pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom

- prispieva k zníženiu úvany a vyčerpania.

 

3. fakt - vitamín C získavaný z prírody je účinnejší ako syntetický

Syntetická kyselina askorbová, ktorú nájdete vo väčšine kapsúl, tabliet, práškov predávaných ako vitamín C naše telo zle vstrebáva. Pokiaľ užijete väčšie množstvo takého vitamínu môže mať vedľajšie účinky. Systematické prijímanie takej syntetickej látky môže byť škodlivé pre zdravie. A náš vitamín C?  Bioorganický vitamín C, taký ako je ten náš, sa v strebáva tak ako priamo získaný zo stravy. Prečo ten rozdiel? Biodostupný vitamín C vystupuje vo väzbách s bioflavonoidmi, vytvorenými rukami matky prírody. V porovnaní so syntetickým je 3 - 5 krát aktívnejší.. Pre porovnanie: náš organizmus využíva syntetickú formu kryštalickej kyseliny askorbovej H6C8O6 (inak E300) iba na 30-40%. Prírodný vitamín C má účinnejšie pôsobenie, pretože rýchlejšie dosiahne a dlhšie dokáže udržať potrebnú koncentráciu v tele.

4. fakt - obsah vitamínu C v šípovej ruži je 30x vyšší ako v citróne

Obsah vitamínu C v plodoch šípovej ruže - šípkach, je 10 x vyšší ako v čiernych ríbezliach, 30 x vyšší ako v citróne a 100 x vyšší ako v jablkách. Stačia iba 3 plody šípky a môžu pokryť denný dopyt po tejto dávke.  Preto sme sa rozhodli získať náš vitamín C-olway z podceňovaného, výnimočného plodu kríka Ruže šípovej - Rosa canina. V plodoch šípky sa nachádza viac ako 130 organických zlúčenín! Odrody vyšľachtené v Poľsku patria ku rekordérom vzhľadom na koncentáciu dokonale biologicky dostupného vitamínu C. 

Šípky patria k známym liečivým rastlinám používaným v ľudovej medicíne ako aj vo farmaceutickom priemysle. Mnohé fytochemické výskumy ukázali, že sú zdrojom mnohých cenných látok s farmakologickými vlastnostiami. Obsahujú množstvo karotenoidov (beta-karotén, likopén, xantofyly) a flavonoidy (astragalin, isoquercetin, tylirozyd) a proanthocyanidins. Obsahujú vitamíny B1, B2, B3, (PP), A,E a K. Plody šípovej ruže sú tiež zdrojom minerálov, makroelemntov - fosforu, draslíka, vápnika, horčíka, ako aj mikroelemntov - železa, medi, mangánu a zinku. 

 

5. fakt  - náš extrakt je štandardizovaný na 70% vitamínu C!

Štandardizované extrakty to sú také, pri ktorých je presne určené množstvo aktívnej látky. Náš extrakt je štandardizovaný na 70% vitamínu C, čo je absolútne unikátne množstvo čo sa týka efektivity "výťažnosti"  prírodného vitamínu C z biomasy.  Jeden sáčok obsahuje až 1200 mg vitamínu C.

Pozn Veľmi jednoducho - v každej tablete je rovnaké štandardizované množstvo aktívnej látky.

 

6. fakt  - výskumy dokazujú, že  v prítomnosti polyfenolov vzrastá fyziologické pôsobenie vitamínu C o 50% až 400%.

V tomto výživovom doplnku sa nachádza vitamín C spolu s flavonoidmi, fenolovými kyselinami a karotenoidmi. Polyfenoly, ktoré obsahuje extrakť šípok vykazujú antioxidačné pôsobenie.

 

7. fakt - vítamín C obsahuje natívny kolagén, ktorý má najvyššiu biologickú aktívitu a vstrebateľnosť  tvoriacich ho aminokyselín.

Vitamín C je možné spojiť s kolagénom.... A navyše naša nová forma vitamínu C obsahuje kolagén. A to nie "hocijaký" ale natívnu  verziu cennej bielkoviny, ktorý má najvyššiu biologickú aktívitu a vstrebateľnosť  tvoriacich ho aminokyselín.

V sáčku vitamínu C -olway je zamiešaných až 1000 mg kolagénu. Získavame ho z kože rýb izoláciou jeho molekúl, ktoré si zachovávajú formu trojitej helisy. Táto metóda je tak dokonalá, že je chránená špeciálnym patentom. Natívny kolagén priaznivo vplýva  na vzhľad našej kože, vlasov a nechtov a tiež kondíciu kostí a kĺbov.

 

8. fakt - šípky a zápal kĺbov

V Dánsku prebehli inovatívne výskumy, ktoré dokazujú, že pacientom, ktorí trpia na chronické zápaly kostí a kĺbov, po prijatí prášku z plodov šípok,  nastúpilo zlepšenie pohyblivosti kĺbov a tiež zmiernenie bolesti. Ako vyplýva z výskumu vedeného vedcami Frederiksberg Hospital v Kodani, práškom zo šípok je možné zmierňovať bolestí spojené s degeneráciou kĺbov! Prášok z plodov Rosa canina obsahuje galaktolipid s názvom GOPO, ktorý zmierňuje zápaly chrupavky a preto môže byť pomocný pri zmierňovaní  bolestí. Čo je zaujímavé GOPO podlieha rozkladu pri teplote vyššej ako 40°C, takže nenachádza sa už v marmeláde a iných pri vyššej teplote  spracovaných produktov zo šípok.

 

Výnimočný vitamín C -olway s kolagénom kúpite TU

 

Pamätajte na váš denný pohár zdravia!