Celulitída

24.04.2013 20:40

 Ako vzniká celulitída?

V základnej matrici dermy (pokožky)sa nachádzajú mukopolysacharidy, glykoproteínové zlúčeniny, ktorých usporiadanie je predpokladom udržania normálnej štruktúry dermy. Ak je porušená rovnováha rozmiestnenia mukopolysacharidov v pokožke, v podkožnom tkanive sa nadmerne hromadí množstvo tuku a vody na úkor degenerácie buniek kože.  Spomaľuje sa proces metabolizmu, kolagenové a elastínové vlákna stracajú svoju pružnosť, sú slabšie a krehkejšie.

Príčiny celullitídy:

  • Hormonálne. Nadmerné množstvo ženských pohlavných hormónov  - estrogénov, ktoré zvyšujú zadržiavanie vody a tuku  v tkanivách.  Celulitída je práve ženská záležitosť. Najčastejšie sa objaví v čase dospievania, tehotenstva alebo menopauzy.
  • Znížená činnosť štítnej žľazy a tiež antikoncepčné pilulky
  • Poruchy obehu lymfy. Lymfa obsahuje vodu, minerály, tuky, hormóny, vitamíny a proteíny. Jej obeh je pre fungovanie organizmu rovnako dôležitý ako obeh krvi. Jej cirkulácia je ale pomalšia. Prejsť našim telom jej trvá celý deň.  Ak je zlý lymfatický obeh sú ohrozené naše životné funkcie, pretože odvádza z tela odpadové látky a toxíny.
  • Poruchy trávenia a nevhodné diéty, poruchy pečene, zápchy.
  • Poruchy nervovej sústavy, depresie, stres, silne prežité emócie, to všetko môže viesť k nadmernému ukladaniu čiastočiek tuku a vody v hypodermis a dermis.
  • Genetické predpoklady.

Celulitída sa objaví zvyčajne na miestach, kde je podkožné tkanivo hrubšie, na stehnách, zadku, bruchu, ramenách. Koža sa stáva tenkou, dehydrovanou, jej teplota je nižšia. Bojovať z lipodystrofiou nie je ľahké. Dôležité je rozpoznať to včas, v počiatočnom štádiu.

 

Kozmetické metódy boja s celulitídou

Masáž - podporuje krvný obeh a tkanivový metabolizmus. Odporúčaná je masáž ručná alebo masážnymi prístrojmi.

Parafínové obklady - používané lokálne na časti tela dotknuté problémom. Zlepšujú prekrvenie kože a dovoľujú vylučovať nadmerný obsah vody z kože, podobne ako sauna.

Kúpele v morskej vode.

Kozmetické preparáty - do boja s celulitídou sa odporúča používanie kozmetických preparátov, ktoré obsahujú tieto aktívne zložky:

  • Kolagén a elastín - stimulujú bunky k obnove (regenerácií) - odporúčam používať Kolagén Silver
  • Magnézium, vápnik, kremík a draslík - stimulujú tkanivový metabolizmus v koži
  • Rastlinné výťažky bohaté na minerálne soli - algi - urýchľujú rozklad tukov
  • Mukopolysacharydy, mucináza a hyaluronidáza
 
 

Ako zvládnuť celulitídu?

Zle vyvážená strava, nedostatok pohybu, používanie nie práve zodpovedajúcej kozmetiky - aj to všetko  sa môže pričiniť o začatie celulitídy. Mám pre teba niečo čo ti môže pomôcť, po čom stojí za to siahnúť.

Začni poriadným peelingom. Na pomoc ti príde preparát určený priamo na telo Kolagénový peeling na telo  , alebo ďalšie typy peelingov z ponuky obidvoch marketingov  Peeling Natural Collagen   s obsahom mletého korálu a Enzymatický peeling - spojenie enzymatického a mechanického peelingu. Účinne odstráňujú odumretú pokožku a uvoľňuje póry, vďaka čomu pripravujú tvoju pokožku na ďalšie procedúry. Predstavujú pre tvoju kožu dokonalú masáž, povzbudzujú mikrocirkuláciu  a regeneračné procesy . Vyrovnávajú pigmentáciu kože a zlepšujú jej pružnosť a hebkosť. Aplikuj peeling na problémové miesta - stehná a zadok s intenzívnou masážou kože, nielen upraví prekrvenie, ale aj zvýši vstrebávanie aplikovaných preparátov.

Potom aplikuj Kolagén Silver alebo Native collagen Pure.  Na hlboko hydratovanú, pružnú a pevnú kožu platí zásada pravidelného a dôsledného používania. Gély je potrebné aplikovať na dôkladne umytú a mokrú pokožku 2x denne. Aplikujeme tenkú vrstvu kolagénu (po kvapkách) a jemne ju vklepeme končekmi prstov.

Posledným proticeluitídovým prípravkom je spevňujúce sérum. Ponúkam ti na výber z dvoch typov.  Anticelulitídové spevňujúce sérum , vône a farby kapučino, ktoré bolo vytvorené špeciálne pre boj s týmto estetickým defektom. Zoštíhľujúce a spevňujúce sérum na telo - zložky séra spomaľujú adipogenézu - proces tvorby tukových buniek a lipogenézu, teda ukladanie tuku v bunkách. Pri  zachovaní jemnej konzistencie boli vytvorené špecifické séra, ktoré účinne redukujú pomarančovú pokožku a pôsobia preventívne. Natieranie séra umocníš intenzívnou masážou. Začni od  dolných partií tela nahor, odporúčam vmasírovávať sérum krúživými pohybmi až do úplného vstrebania.

Anticelulitídové spevňujúce sérum  a Zoštíhľujúce a spevňujúce sérum na telo - to je maximum, čo ti môže ponúknuť súčasná dermo-kozmetológia proti celulitíde (formou aplikácie na pokožku). Je to niečo navyše, pretože na trhu nie sú produkty, ktoré majú tak široký záber s dôrazom na to, aby riešili priamo príčinu tvorby pomarančovej pokožky a bránili - účinným znížením možnosti ukladania sa tuku v tkanive kože - vytváraniu nových strijí. Ako určite vieš aj ty - väčšina preparátov proti celulitíde pôsobí  selektívne a dočasne ....

Pamätaj na to, že ak chceš zvládnuť boj s celulitídou nemôžeš zabúdať na vhodnú stravu a fyzickú aktivitu.

Vhodný doplnkom je užívanie Colvity a vitamínu C-olway.

Pamätaj na to, že ak budeš kombinovať Prírodný kolagén s produktami, ktoré nie sú z tejto kozmetickej rady, prípravky nesmú obsahovať zinok, retinol, vitamín C, alkohol a AHA - ovocné kyseliny.  Tieto zložky narúšajú pôsobenie kolagénu. 

Pri Natívnom kolagéne Pure, túto zásadu dodržať nemusíš, vďaka jeho štruktúre je kompaktibilný aj s inými produktami. Odporúčam ale produkty línií Anti-age, Hydro a Natural, ktoré sú vytvorené tak aby dopĺňali pôsobenie kolagénu  a pôsobili synergicky. Alebo produkty kozmetickej rady Natural Collagen. 

 

Kombinácie produktov nájdeš v sekcii: Kombinácie produktov - starostlivosť o telo