Natívne kolagény

10.06.2016 17:04

Natívny kolagén je jediný známy súbor prírodných peptidov na svete, ktoré voľne prenikajú cez bariéru pokožky. Kolagén je "bielkovina mladosti", ktorá tvorí viac ako 30% ľudských bielkovín a až 70% bielkovín kože. Spolu s elastínom tvoria v koži elastickú mriežku, ktorá jej dáva pružnosť a pevnosť, viaže vodu, lipofilné látky a určuje kondíciu spojivového tkaniva a v skutočnosti kondíciu celého organizmu. Na molekulárnej úrovni je charakteristický transdermálnosťou - nemožnou v prípade veľkých molekúl hydrolyzovaných kolagénov a takmer identickou štrukturálnou stavbou  ako ľudský kolagén. Native Collagens - natívne kolagény, to sú anti-age produkty, ktoré sa líšia od tisícov krémov tým, že nebojujú s následkami, ale udierajú na príčinu. Hlavnou príčinou tvorby vrások je deficit kolagénu.

Čo je kolagén?

Je to "bielkovina mladosti".  Tvorí viac ako 30% ľudských bielkovín. Kolagén a elastín spolu tvoria v koži elastickú mriežku, ktorá jej dáva pružnosť a pevnosť. Produkcia kolagénu je narušená už po 25. roku života človeka, kedy sa začína neodvratný proces postupnej straty kolagénu. Procesy degradácie kolagénu  prevažujú nad procesmi jeho syntézy.  Neodvratne. Po ukončení 40. roku života sa strata kolagénu urýchľuje a od tejto chvíle strata tvorí 1% ročne.

Natívne kolagény

Natívne kolagény sú prelomovým objavom poľskej biotechnológie, veľká kozmetická senzácia. Kolagén je izolovaný z rybích koží vo forme helís. Je to súbor peptidov, ktoré voľne prenikajú bariéru pokožky povzbudzujúc fibroblasty, naše továrne, ku produkcii telesného kolagénu.

Na molekulárnej úrovni je charakteristický transdermálnosťou a takmer identickou štrukturálnou stavbou ako ľudský kolagén. Natívne kolagény sú anti-age produkty, ktoré narozdiel od tísícov iných krémov, nebojujú s následkami, ale udierajú na príčinu tvorby vrások. Ich účinnosť je potvrdená klinickými testami, vrátane dermatologických.

Viete, že ... Natívne kolagény okamžite po aplikácii pokožku vyhladzujú, napínajú a zlepšujú jej elasticitu?

Na trvalý efekt revitalizácie (omladenia pokožky) je potrebné počkať približne 110  dní systematického používania natívnych kolagénov, toľko času potrebuje organizmus na fyziologickú výmenu kolagénovej štruktúry v koži.

 

Natívny kolagén Pure  

Natívny kolagén Pure je kolagén v čistej forme, odolný voči teplote a má pH 5,5  - ideálne pre vašu pokožku. Hypoalergénny, neobsahuje parabény, arómy a syntetické farbivá. Je to preparát s veľmi silným anti-age pôsobením, účinne odstraňuje prebiehajúce procesy tvorby nových vrások. Odporúčaný na starostlivosť o tvár, krk a dekolt. Dokonale sa osvedčil aj na starostlivosť o celé telo, zvlášť na popáleniny, rany a odreniny. Prináša úľavu koži podráždenej intenzívnymi kozmetickými procedúrami. Natívny kolagén Pure vyživuje kožu bielkovinou mladosti, postupne a neinvazívne, bez potreby jeho invazívnej implantácie. Vzhľadom na svoje prírodné zloženie je univerzálnym produktom pre celú rodinu.

 

Natívny kolagén Gold

Natívny kolagén Pure obohatený o koloidné nanozlato a nanostriebro, kyselinu azelaovú, chitosan a retinol. Táto výnimočná kompozícia má vlastnosti antibakteriálne, protizápalové, antimykotické a veľkú regeneračnú schopnosť. Vykazuje silné anti-age pôsobenie. Je určený pre osoby, ktoré majú kožu problematickú, precitlivelú, aknóznu, so sklonmi k zápalom. Použité koloidné nanozlato v synergii s peptidami kolagénu pôsobí na princípe iónovej pumpy: urýchľuje migráciu aktívnych látok, výmenu mikroelementov, stimuluje proces očisťovania kože. Predchádza tvorbe farebných škvŕn, pôsobí upokojujúco, antibakteriálne, biostimulačne. Má pre kožu prirodzené pH = 5,5

Viete, že natívný kolagén Gold môžu používať tiež  mladí ľudia?

Na mladú pokožku pôsobí kolagénová bielkovina obnovujúco, silne regeneruje a spomaľuje proces degradácie kolagénu v koži.

Koloidné nanozlato (Axonnite)

Pôsobí na princípe iónovej pumpy: urýchľuje migráciu aktívnych látok, stimuluje proces očisťovania. Upravuje elastickosť a pevnosť. Regeneruje, zadržiava UV lúče a toxíny, rozjasňuje a povzbudzuje procesy obnovy.

Koloidné nanostriebro (Axonnite)

Je účinný, prírodný, antibakteriálny prostriedok. Ničí viac ako 650 rôznych baktérii, kým antibiotika nie viac ako 10. Nanočastice Axonnite sú približne 10x menšie ako vírusy a asi 100 krát menšie ako najmenšie baktérie.

Kyselina azelaová

Používa sa pri liečení problémov aknóznej pleti, atopickej dermatitídy, lupienky, kože náchylnej na začervenanie a s tendenciou zápalov vlasových folikulov. Má antibakteriálne a protizápalové účinky. Redukuje farebné zmeny po akné vznikajúce vplyvom používania steroidov, liekov,  kozmetiky, pubertálné akné, a tiež opar.

Laktoferín

Ružová biologicky aktívna bielkovina, ktorá pôsobí protizápalovo, protibakteriálne a proti akné je všeobecne v kozmetike známa. Blokuje napr. baktérie zodpovedné za akné, blahodárne vplýva na redukciu pupienkov, znižuje zápaly, chráni pred útokmi baktérii a patogénov.

Chitosan

Výborný "ošetrovateľ" na začervenanú a vysušenú kožu po prekonaných chorobách a kožných problémoch.  Má výnimočné vlastnosti upokojujúce, regeneračné a hydratačné.

Retinol

Čistá forma vitamínu A. Vplýva na obnovu buniek kože. Stimuluje produkciu kyseliny hyaluronovej, má vlastnosti fotoprotekčné, rozjasňujúce.  Vyrovnáva pigmentáciu kože a reguluje vylučovanie mazu.

 

Natívny kolagén DNA - superkozmetika!

Natívny kolagén DNA spája v sebe prírodu a najnovšie biochemické inžinierstvo. Obnova DNA a jej ochrana sú nadôležitejším prvkov zachovania zdravej pokožky. Natívny kolagén DNA je natívny kolagén Pure obohatený o aktívne látky, ktoré predbehli súčasnú kozmetológiu. Obsahuje aktívne látky pomahajúce a aktivujúce prirodzené  procesy tvorby spojivového tkaniva. Intenzívne povzbudzuje bunky ku správnej činnosti. Organizmus má schopnosť reparácie svojich vlastných nukleových kyselín. Tento mechanizmus je však poškodený, degradovaný, podlieha oxidačnému stresu.

Nukleové kyseliny DNA + RNA (natívne) - extrakt z  mlieča lososa

Urýchľuje replikáciu pokožky, aktivuje bunky, pôsobí intenzívne antioxidačne, chráni organizmus pred reaktívnymi formami kyslíka. Kyseliny DNA a RNA predstavujú filter pre toxíny, chránia bunkový systém. DNA a RNA rozširujú periferné cievy, spriechodňujú cirkuláciu a týmto spôsobom okysličujú bunky, upravujú metabolizmus lipidov.

Kinetín

Hormón rastu. Stimuluje reparačné procesy DNA, chráni pred UV žiarením a voľnými radikálmi, tiež znižuje nadmernú pigmentáciu. Aktivuje fibroblasty a stimuluje produkciu kolagénu.

SOD - superoxid dizmutáza

Elitný kozmetický komponent, enzým prvej línie obrany nášho organizmu pred voľnými radikálmi a jeden z najsilnejších antioxidantov, aké existujú v prírode.  Chráni náš organizmus pred oxidačným stresom, ktorý spôsobuje masové poškodenia buniek a všeobecnú degradáciu tkanív.

Medený peptid GHK - Cu

Prirodzene vyskytujúci sa peptid  zložený z  molekuly medi a aminokyselín glycínu, L-histidínu, L-lyzínu. Stimuluje fungovanie kmeňových buniek, zvyšuje produkciu kolagénu v koži, chráni pred fotostarnutím, zlepšuje elastickosť a zjednocuje farebný tón pleti. Pomáha redukovať vrásky, zvyšuje zahusťovanie kože a jej hrúbku.

Extrakt z placenty

Jeden z najaktívnejších regeneračných činiteľov. Bohatý na množstvo výživných látok a reguluje: cytokíny, hormóny, bioaktívne peptidy, enzými, rastové faktory, vitamíny a minerály. Upravuje tkanivový metabolizmus , regeneruje unavenú a starnúcu kožu. Má silné hydratačné a protizápalové účinky.

 

Colway sa roky venuje výskumu vlastností kolagénu. Vďaka svojej účinnosti sa stal srdcom všetkých produktov Colway International. Filozofia značky je získanie zdravej, pestovanej, mladej kože vďaka cielenej starostlivosti kozmetickými prípravkami, so starostlivo vybratými, unikátnymi receptúrami.

 

zdroj: https://kolagendna.pl/kolageny-natywne/