Oxid kremičitý

22.06.2016 00:01

E 551 - oxid kremičitý alebo silicon dioxide alebo silica

Aditívum - prídavná látka v potravinách.

https://bit.ly/28NuDV5

Prídavná látka, ktorá zabraňuje hrudkovitosti. Oxid kremičitý je  možné pridávať do všetkých potravín.  Takže ho môžete nájsť nie len vo výživových doplnkoch ale aj potravinách, žuvačkách,  obilninových príkrmoch a potravinách pre dojčatá. Tiež vo farmaceutických produktoch a zubných pastách, kozmetických produktoch (puder).

Okrem využitia oxidu kremičitého ako prídavnej látky, využíva sa tiež ako liek vo forme enterosorbentov, väčšinou  v krajinách východne od našej.

Syntetický oxid kremičitý sa v laboratórnych podmienkach získava z kyselín, napr. aj slabej kyseliny octovej.  Tiež zahrievaním kremíka pri vysokých teplotách 400-500 °C za prítomnosti kyslíka alebo tepelnou oxidáciou kremíka pri vysokých teplotách 800- 1200 °C (využiteľnosť  SiO2 v elektronike).

Surovinou na výrobu oxidu kremičitého - E 551 je piesok.  https://www.food-info.net/uk/e/e551.htm

 

Aký oxid kremičitý nájdete v  produkte Total for Women?  

Total for Women obsahuje organický  oxid kremičitý  extrahovaný z rastlín a to v extrakte zo žíhľavy štandardizovaný na 7% oxidu kremičitého, extrakte z bambusu štandardizovaný na 70% oxidu kremičitého a extrakte s prasličky štandardizovaný na 1% oxidu kremičitého.

Je zdrojom kremíka pre náš  organizmus.  Kremík sa v prírode nenachádza samostatne.  Nachádzame v nej iba zlúčeniny kremíka. Najznámejšia minerálna forma kremeň a chemická oxid kremičitý (SiO2) sa nachádza v slaných oceánskych vodách, vnútrozemských vodách, dažďových vodách, atmosferickom prachu, hline, blate, piesku, rope, rastlinách, zvieratách, a aj v ľudskom tele.  

Oxid kremičitý je v zložení viac ako 400 minerálov (minerálnych hornín), čistý sa nazýva kryštál.

Oxid kremičitý tvorí až 1/5 zloženia prasličky, paprade, bambusu, palmy. Nachádza sa v žihľave.

Biologicky patrí kremík medzi biogénne prvky, teda také, ktoré sa nachádzajú v živých organizmoch, aj keď jeho obsah v tkanivách nie je veľmi vysoký. V tele dospelého človeka sa nachádza približne 1 g kremíka a to predovšetkým v kostiach, chrupavkách, zubnej sklovine, spojivovom tkanive,  tiež nechtoch, vlasoch a je nevyhnutný pre rast a vývoj. Kremík hrá kľúčovú úlohu pri tvorbe kolagénu a tvorbe spojivového tkaniva, podieľa sa na elastickosti všetkých tkanív.

 

Doplnok stravy Total for Women vďaka obsahu extraktov z  prasličky, žihľavy a bambusu sa stará o dobrý stav vašich vlasov, kože aj nechtov.

 

Total for Women zabezpečuje dennú dávku makro a mikroelementov.

Jedinečné zloženie - čítajte viac 

 

Total for Women je doplnok výživy pre ženy, ktoré chcú svoj organizmus udržať v dobrej fyzickej a psychickej kondícii. Pre ženy, ktoré myslia na seba a starajú sa o svoju budúcnosť.

Total for Women - objednajte si

 

 

 

Zdroje:

wikipedia
Colway International

https://www.food-info.net/sk/index.htm